Vejle Psykiatri

Vejle Psykiatri

Det nybyggede psykiatrisygehus på Nordbanen i Vejle udgør 17.000 kvadratmeter, der er fordelt på to etager. På adressen har intet mindre end 300 medarbejdere deres daglige gang.

Der har været fokus på nytænkning og innovative løsninger, da byggeriet for det nye psykiatrisygehus i Vejle blev sat i gang. I stedet for en stor bygning, består nybyggeriet af otte mindre huse, der hver har sin funktion. Den unikke opbygning sikrer et gennemskueligt og åbent indtryk, som ligger langt fra det udtryk man sædvanligt ser hos institutioner. De moderne rammer skal være med til at skabe mere tryghed hos patienterne og samtidig følge udviklingen indenfor psykiatrisk behandling.

Balancen mellem inde og ude har også været et fokuspunkt i bygningsprocessen. Psykiatrisygehuset lægger ved siden af Grejsdalen, der er kendt for sin smukke natur. Det naturskønne indtryk fra omgivelserne er trukket med ind mellem bygninger, hvor udearealerne ligger op til både aktivitet og ro. Derudover er materialer som tegl og træ taget i brug, for at fuldende bygningens naturlige udtryk.

Det grønne fokus går igen på taget, som er belagt med grønt Sedum fra Nature Impact. Hetag Byens Tag A/S har lagt både isolering, tagpap og Sedum på byggeriet.

 

Samarbejdspartnere på projektet:

 

Arkitekt: Arkitema Architects KS

Ingeniør: MOE A/S og MT Højgaard

Totalentreprenør: MT Højgaard

Bygherre: Region Syddanmark

Fakta om projektet

  • Fakta om projektet:

    Det nybyggede psykiatrisygehus på Nordbanen i Vejle udgør 17.000 kvadratmeter, der er fordelt på to etager. På adressen har intet mindre end 300 medarbejdere deres daglige gang.
  • Areal:

    Ca. 8.500 m2
  • Udført:

    2017
  • Opbygning:

    Ca. 8.500 m2 isolering, tagpap og afsluttende 8.200 m2 grøn Sedum fra Nature Impact.
  • Udført af:

    Hetag Byens Tag A/S