Danmarks bedste tagdækkerlærling arbejder hos IFA Tagdækning A/S.

Det var en glad Christian Marthendal Lublin, der forleden kunne gå på scenen til modtage hæderen som Danmarksmester i Skills – og dermed kåring som Danmarks bedste tagdækkerlærling.

Forud var gået 21 timers intenst arbejde til selve konkurrencen og mange timers øvelse i tiden op til.

– Jeg var meget nervøs inden, for jeg ville bare vinde, og jeg havde gjort alt, hvad jeg kunne for at forberede mig, fortæller Christian Marthendal Lublin.
Den 24-årige tagdækkerlærling er i lære hos Hetag IFA Tagdækning A/S i Toreby L.

– Jeg ville vinde, dels fordi jeg er et konkurrencemenneske, dels fordi, at når man bliver indstillet til konkurrencen, så synes jeg, man skal gøre sig umage.

 

Udfordrende opgaver

Til konkurrencen skulle Christian Marthendal Lublin lægge et tag med listedækning og et fladt tag med sedum:

– Vi begyndte dagen før med at gøre vores modeller klar, som taget skulle lægges på. Listedækningen skulle for eksempel lægges på 45 graders hældning, og det skulle modellen passe til.

Christian Marthendal Lublin havde både øvet sig på forskellige teknikker og på at arbejde med forskellige slags tagpap. Alle deltagerne fik nemlig samme opgave, men hvilken slags tagpap, den skulle udføres med, blev afgjort ved lodtrækning.

Den indledende nervøsitet fortog sig hurtigt, da tagdækkerlærlingene fik opgaven:
– For så var man bare nødt til at koncentrere sig om det. Men indimellem kom den igen, for der var hele tiden folk, der kom og kiggede på, hvad vi lavede. Så når man kiggede sig bagud, kunne man pludselig opdage en hel flok publikummer.

DM i Skills blev i år holdt i Høng-Hallen ved Kalundborg. Der deltog 286 lærlinge fra 49 forskellige fag. Omkring 60.000 besøgende kiggede forbi i løbet af arrangementet.

– Det var en stor oplevelse, men en helt vild stemning, fortæller Christian Marthendal Lublin.

 

Dommere og tidspres

Det var ikke bare publikum, der kiggede. To forskellige dommere kontrollerede også løbende lærlingenes arbejde.

– Det var udfordrende opgaver, for det flade tag var med en type tagpap, jeg ikke har arbejdet så meget med til hverdag. Listedækningen skulle med det samme være præcis, og så var er også hele tidspresset.

Glæden var derfor stor, da han blev kaldt op på scenen og fik at vide, at han havde vundet DM i Skills og dermed var Danmarks dygtigste tagdækkelærling. Prisen blev overrakt af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der er formand for EuroSkills.

Ydermere vandt Christian Marthendal Lublin også arbejdsmiljøprisen for sin indsats for at sikre et godt arbejdsmiljø, mens han løste selve skills-opgaven.


Vi siger stort tillykke og godt gået til Christian Marthendal Lublin.

Foto: Per Daugaard / SkillsDenmark