Spændingen steg og konkurrencen spidsede til, da andensidste afdeling af DM i motocross, hvor Hetag Tagdækning er storsponsor, fandt sted i Svendborg. I flere af klasserne er der kun få point mellem de førende deltagere, så meget kan nå at ændre sig inden vi for alvor ved hvem der løber med 2019-trofæerne. Løbene blev kørt søndag den 8. september hos Motorcykel Clubben Svendborg og Yamaha Park.

I MX 1-klassen var spændingen særligt høj, da 1. og 2. pladsen blev adskilt af et enkelt point. Derfor kæmpede Jakob Kjær Nielsen særligt bravt for at beholde sin placering som nr. 1. Det kunne dog ”kun” blive til en 4. plads på dagen, og derfor måtte Jakob Kjær Nielsen overlade den samlede føring til Stefan Kjer Olsen. Bedste mand på selve dagen blev Nichlas Bjerregaard, mens Stefan Kjer Olsen og Mathias Gryning løb med 2. og 3. pladsen. Inden 6. og sidste afdeling af løbet finder sted, er der nu 16 point mellem 1. og 2 pladsen i den samlede stilling.

I MX2-klassen fører Glen Meier med en mere solid pointmængde. Derfor beholdte han også sin samlede føring, til trods for en 4. plads på dagen i Svendborg. Benjamin Strate var hurtigste mand og snuppede derfor 1. pladsen på dagen. Sejren i Svendborg rykkede ham op til en 3. plads i den samlede stilling. 2. pladsen gik til Mads Sjøholm og 3. pladsen til Mike Underbjerg Lauritsen, som begge er at finde i top 4 i den samlede stilling.

I Junior125-klassen er spændingen også på sit højeste. Her er der kun få point mellem 1., 2. og 3. pladsen. Inden løbet var der kun 3 point mellem nr. 1 og 2. Det var derfor altafgørende for de førende kørere at brillere for et beholde deres position i den samlede stilling. Med en sejr i Svendborg snuppede Tobias Caprani 1. pladsen på dagen og rykkede op på 1. pladsen i den samlede stilling. 2. pladsen indtog Kasper Dehnhardt, mens William Kleeman tog 3. pladsen. I øjeblikket er der kun en 7 points forskel mellem nr. 1 og nr. 3 i den samlede stilling, så meget kan ske inden afgørelsen finder sted.

Den sidste og afgørende afdeling af DM Motocross finder sted den 22. september i Sønderborg.

Hos Hetag Tagdækning er vi spændte på at følge med i den endelige stilling.