New Aarch

Aarhus arkitektskole

Kernepunkt for kultur og kreativitet i Aarhus

Bygherre

Bygningsstyrelsen og Arkitektskolen Aarhus

Arkitekt

ADEPT / Vargo Nielsen Palle / Lendager

Areal

3.900 m3

År

2021
”En skandinavisk eliteinstitution for arkitekturudvikling” kalder Aarhus Arkitektskole – eller som skolen hedder i dag NEW AARCH – selv byggeriet af sit nye domicil på Godbanearealerne i Aarhus.

”Det er visionen, at Arkitektskolen Aarhus, med NEW AARCH, skal være en eliteinstitution for arkitekturudvikling, baseret på en skandinavisk tradition, hvor kunstnerisk metode, viden om historie og teori samt anvendelsen af både de klassiske værktøjer og de nyeste teknologier forenes. Vi ønsker at være i førertrøjen inden for digital dannelse og fabrikation,” skriver skolen på sin hjemmeside.

I det lys er vi stolte af, at Hetag Tagdækning Nord har bidraget med tagdækning. Skolen har nemlig valgt den populære blanding af et glatdækket 2-lags tagpap med ovenlysvinduer (bemærk, hvordan det også giver mulighed for solceller) samt ekstensive grønne tage – Nature Impact – med sedumplanter.

Udover, at det giver et smukt og holdbart tag, har grønne tage også en række funktionelle fordele. For eksempel er grønne tage naturligt støjdæmpende og er med til at holde temperatursvingninger nede om sommeren. De beskytter mod oversvømmelser, når det regner voldsomt. Planterne holder nemlig på vandet, så det langsommere rammer kloakkerne, hvilket selvsagt mindsker presset på dem og forebygger de problemer, et sådan pres giver.

Fokus på åbenhed og funktionalitet

Bygningen er designet med mange store værksteder og åbne rum, som skaber et solidt fundament for samarbejde mellem skolens mange elever.

Vi er en landsdækkende kæde af professionelle tagdækkere.
Find din lokale Hetag her.

Gå på opdagelse i flere af vores projekter