Nicolinehus

Unikt boligbyggeri

Taget danner rammer for udelivet

Bygherre

Bricks

Arkitekt

AART Architects A/S

År

2022

Vi vil bo i byen. Men vi vil også have en ordentlig terrasse – og vi vil særligt have dette uderum, når vi har købt eller lejet en lejlighed med udsigt. Her vil vi sidde i godt vejr med familie og venner og nyde lidt godt til ganen. Her vil vi sidde, når solen titter frem om foråret, eller de sidste varme stråler rammer om eftermiddagen med et tæppe om benene og varme hænderne på en varm drik, mens vi nyder udsigten.

Sådanne terrasser er Nicolinehus på Aarhus Ø bygget op i. Det stiller krav til underlaget, og derfor er taget, som jo også er bunden af terrasserne, lagt af Hetag Tagdækning Nord.

Nicolinehus ligger i Århus Docklands, og tanken er, at det binder byen og havnen sammen, fordi det er placeret mellem Dagmar Petersens Gade og Bernhardt Jensens Boulevard. Nicolinehus er tæt på Aarhus Bugten med dens salte hav, fine strande og grønne skove.

Nicolinehus består af to trekantede blokke i op til 17 etagers højde. De to blokke er anbragt tæt og har forskudte terrasser, der giver alle lejlighederne udsigt til enten bugten, skoven eller byen. Nicolinehus ligger fint mellem havnebadet ved Bassin 7 og Aarhus Lystbådehavn og mellem det yderste af Aarhus Ø og det gamle Aarhus Bys yderkant mod havnen.

Ud over lejligheder og byhuse (243 boliger; otte byhuse og 175 ejerlejligheder i den ene bygning og 60 lejelejligheder) er der også erhverv i bygningerne, og deres stueetage er der blandt andet supermarked, en markedshal og et Street Food.

Boligerne har, som nævnt, terrasser, der er etableret på taget af etagen nedenunder. Et dobbelt lag tagpap er ofte et godt valg, men her er det nærmest det perfekte valg. For den dejlige beliggenhed ved vandet på Aarhus Ø er også en udsat beliggenhed. Her rammes byggeriet af blæst og saltvand fra bugten, her bager solen om sommeren, og der er ikke træer og andet, der tager af for regnen, når den rusker. Derfor er byggeriet skabt med røde mursten, der patinerer smukt, og derfor er der valgt to lag tagpap, som er en løsning, der kan tåle det danske, ustadige vejr. Faktisk holder tagpap i over 50 år, hvis det er monteret håndværksmæssigt korrekt fra begyndelsen. Det sikrer, at der ikke opstår sprækker og utætheder, så taget med sikkerhed kan modstå alt fra regn til slud og fygesne.

Allerøverst på det terrasseopbyggede byggeri er der lagt solceller, og det er også en mulighed, når man vælger tagpap som tagbelægning.

Et tag, der kan holde til vejr og vind

Et dobbelt lag tagpap er ofte et godt valg, men her er det nærmest det perfekte valg. For den dejlige beliggenhed ved vandet på Aarhus Ø er også en udsat beliggenhed vejrmæssigt.

Vi er en landsdækkende kæde af professionelle tagdækkere.
Find din lokale Hetag her.

Gå på opdagelse i flere af vores projekter