Valdemars Have

En rolig oase i midtbyen

Bolig midt i Aarhus med grønt på toppen

Bygherre

Valdemars Have A/S

Arkitekt

Schmidt Hammer Lassen Architects

År

2019

Valdemars Have ligger midt i Aarhus med Musikhuset som næsten-nabo, men er samtidig en grøn oase.

Det grønne er med Hetag Tagdækning Nords hjælp udstrakt til også at gælde byggeriets tage. Her er nemlig valgt grønne tage med sedum-planter.

Et sådan tag er stort set vedligeholdelsesfrit, for tagpappet danner grundlaget, så stenbundsplanterne kan gro på taget.

Et ekstensivt grønt tag, som på Valdemars Have, er konstrueret med flere lag, der for eksempel kan være den bærende konstruktion, dampspærre, varmeisolering, tagdækning, beskyttelseslag, vandafledningsplade, filterlag, vækstmedie og planter.

Et grønt tag er en del af et miljøvenligt byggeri både på grund af materialevalget, og fordi taget i sig selv bidrager aktivt og positivt til at mindske miljøbelastning, når ejendommen er taget i brug.

For eksempel beskytter planterne på de grønne tage mod oversvømmelser, som der forventes flere af de kommende år.  Rigtigt udført af en professionel tagdækker betyder opbygningen af taget, at det vand, planterne ikke suger op, ved hjælp af forskellige typer afledningssystemer – som for eksempel vandafledningsplader eller filtmåtte – ledes langsommere gennem tagrender og nedløbsrør og dermed langsommere ned i kloaksystemerne. Derfor bliver risikoen for lokale oversvømmelser og skader i kældere og på ejendomme mindre.

Byliv i grønne omgivelser

De grønne tage på toppen af Valdemars Have skaber en grøn oase for beboerne, samtidig med at de kan nyde det pulserende byliv.

Vi er en landsdækkende kæde af professionelle tagdækkere.
Find din lokale Hetag her.

Gå på opdagelse i flere af vores projekter