Havglimt

Et svanemærket boligbyggeri

Svanemærket lejebolig med udsigt til Øresund

Bygherre

Amager Strandvej 20 ApS

Arkitekt

Årstiderne Arkitekter A/S

År

2019
Havglimt ligger på Amager Strandvej og er et eksempel på, hvordan et byggeri kan være progressivt. Havglimt er endda Svanemærket.

Svanemærket er et officielt miljømærke i hele Norden og blev skabt af Nordisk Ministerråd i 1989. Det er kendt af de fleste danskere, men måske ved alle ikke, at Svanemærket i modsætning til mange andre mærker kræver, at man mindsker den samlede miljøbelastning – altså både produktion og forbrug.
Med det in mente er vi særligt stolte af, at Arkitektgruppen valgte at bruge tagpap på Havglimt. Tagpap er nemlig så grundigt beskrevet i Miljømærkning Danmarks Byggevaredatabasen, at det er med til at forkorte vejen til det eftertragtede Svanemærke.

På Havglimt er der valgt forskellige måder at bruge tagpap på: En del af taget er glatdækket, hvilket giver mulighed for at kombinere taget med solceller.
En anden del af taget er et grønt tag. Her er valgt et ekstensivt tag, hvor tagpap danner grundlag for, at stenbundsplanter kan gro på taget. Et tag med sedumplanter er stort set vedligeholdesfrit, og samtidig beskytter planterne mod oversvømmelser i forbindelse med de voldsommere regnskyld, vi allerede i dag oplever flere og flere af. Planterne holder nemlig på en del af vandet, så det ikke så hurtigt rammer tagrender, nedløbsrør og kloakker.

Havglimt er i øvrigt lejeboliger i et attraktivt område og med udsigt over Øresund.

Det er Hetag Fyn A/S, som har lagt tagpap på det svanemærkede Havglimt.

Et unikt byggeri med fokus på indeklima, beliggenhed og natur

Som en naturlig del af at være Svanemærket, har byggeriet fokus på sundhed og trivsel. Dette opnås blandt andet gennem kvalitetsmaterialer, der skaber et godt indeklima, og grønne gårdhaver til hygge og sammenhold.

Vi er en landsdækkende kæde af professionelle tagdækkere.
Find din lokale Hetag her.

Gå på opdagelse i flere af vores projekter