Vejle Psykiatri

Fokus på funktion og nytænkning

Moderne rammer, der skaber tryghed

Bygherre

Region Syddanmark

Arkitekt

Arkitema Architects KS

Areal

8.500 m3

År

2017
Det nybyggede psykiatrisygehus på Nordbanen i Vejle udgør 17.000 kvadratmeter, der er fordelt på to etager. På adressen har intet mindre end 300 medarbejdere deres daglige gang.

Der har været fokus på nytænkning og innovative løsninger, da byggeriet for det nye psykiatrisygehus i Vejle blev sat i gang. I stedet for en stor bygning, består nybyggeriet af otte mindre huse, der hver har sin funktion. Den unikke opbygning sikrer et gennemskueligt og åbent indtryk, som ligger langt fra det udtryk man sædvanligt ser hos institutioner. De moderne rammer skal være med til at skabe mere tryghed hos patienterne og samtidig følge udviklingen indenfor psykiatrisk behandling.

Balancen mellem inde og ude har også været et fokuspunkt i bygningsprocessen. Psykiatrisygehuset lægger ved siden af Grejsdalen, der er kendt for sin smukke natur. Det naturskønne indtryk fra omgivelserne er trukket med ind mellem bygninger, hvor udearealerne ligger op til både aktivitet og ro. Derudover er materialer som tegl og træ taget i brug, for at fuldende bygningens naturlige udtryk.

Det grønne fokus går igen på taget, som er belagt med grønt Sedum fra Nature Impact. Hetag Fyn A/S har lagt både isolering, tagpap og Sedum på byggeriet.

Vejle Psykiatri nybyggeri
En balance mellem inde og ude

Bygningen grænser op til den naturskønne Grejsdal. For at skabe et harmonisk flow, er det grønne trukket med ind mellem bygningerne, så det mærkes som en naturlig forlængelse af den omkringliggende landskab.

Vejle Psykiatri nybyggeri

Vi er en landsdækkende kæde af professionelle tagdækkere.
Find din lokale Hetag her.

Gå på opdagelse i flere af vores projekter